Presentation av våra instruktörer

Malin Åsander- malin@joppeco.se grundare och ägare till Joppe & Co

Äger två rottweilers och tävlar spår & patrull. Malin och Tiger har deltagit vid FMM tre år och 2019 placerade de sig på en nionde plats. Malin älskar spår och relationen mellan hund och förare.

Anette Gustavsson anette@joppeco.se

Anette & Streiff

-I min hundträning är tydlighet A och O. Jag gör allt jag kan för att min hund ska lyckas i alla moment vi gör och ger dem de bästa förutsättningarna jag kan. Jag gillar detaljpill men snöar inte in på onödiga detaljer och överträning. Jag strävar efter att hunden ska göra det där lilla extra bara för att den vill! 

Jag är utbildad SBK allmänlydnadsinstruktör. Tävlingsledare i lydnad och bruks. Mentalfigurant

Äger två rottweilers och även en bullmastiff och tävlar spår, IGP, lydnad & patrull. Tränar mycket spår och skydd.

Mina hundar: 

Korad LP I II SUCH IGP 1 IGP 2 SPH 1 PTRH 1 TJH (ptrh) Bee & Tee’s Drifty Dewil ”Streiff” född 2013.

Korad LP I II Bee & Tee’s Braniny Brielle ”Evelina” född 2009 

Jag inspireras av:

Under åren 2008-2013 tränade jag regelbundet för Tomas Mohlin. Tomas var den som satte grunden i min hundträning, varannan torsdag var i ur och skur stod vi där på appellplanen i Åkersberga och försökte lösa gåtan med min älskade, envisa Dinah. När Tomas gick bort i november 2013 gjorde han denna värld en hundguru fattigare. Tack Tomas för allt du gjort för mig och min syn på hundträning.

Under hösten 2012 deltog jag på en helgkurs för Frida Wallén och var omedelbart fast! Sedan dess tränar jag för Frida en gång/månad och några helgkurser per år. Det jag först och främst har anammat med Fridas träning är tydligheten, inget lämnas åt slumpen och hunden ska aldrig kunna missuppfatta vad jag som förare vill att vi ska göra. Frida är den som byggt upp min och Streiffs skyddsarbete både lydnadsdelen och även skyddslydnaden. 

I spårarbetet så hade vi kurs med Mathias Samuelsson våren 2017 och sedan dess är jag fast, vi har tränat för Mathias två gånger per år sedan dess. Jag har från att tycka att spår är sådär kul kommit till att fullkomligt älska spår- tack Mathias för det! 

I skyddsarbetet har vi tränat på Michael Warburg kontinuerligt sedan 2017, Michael har hjälpt till att bygga upp Streiffs trygghet i skyddet och jag har lärt mig otroligt mycket om denna fascinerande gren. Michael bygger sin träning på positiva upplever för hund (och förare) Michael sa en gång att ”hunden ska göra det vi vill för att den vill ha något inte för att den ska slippa något” detta är något jag har med mig i all min träning. Både hund och jag ska träna för att det är kul! 

En gren som jag verkligen älskar är sök, dessvärre har jag just nu inte tiden till att träna sök i den utsträckningen jag vill men jag tänker att jag kan göra det när Streiff är lite äldre, den som inspirerat mig i söket är Anita Leander Melin, jag tar till mig hennes sätt att träna sök och det tilltalar mig med hennes lugna, tydliga sätt där man gör allt för att hjälpa hunden att göra rätt så många gånger som möjligt.

Föreläsningar jag deltagit vid:

Kjerstin Pettersson och Mimmi Kjörk Granström: Skadeprevention för denväxande hundens rygg samt för arbetande och tävlande hundar

Erling Strandberg: Om inavel och avel i små populationer

Erling Strandberg- Avelsvärdering med index som verktyg

Erling Strandberg- Avel för bättre beteende hos hund – mentalindex

Per Jensen- Hundens inre liv

Kerstin Bergvall- Allergier hos hund

Liss Marie Langborg- parning, dräktighet och valpning hos tik.

Jan Gyllensten- Din hunds Beteende

Ipo tävlingslicens

Ole Frykman- korsband

Per Arvelius- Genetiskt utvärdering av MH och MT som avelsverktyg

Tobias Gustavsson- Spårhunden och lukterna

Britta Aghard- fysträning och hälsa

Hans Grönlund- Hur allergivänlig är din hund?

Ronald Kröger- Nostryffeln som värmesensor hos hundar

Thomas Bergström- Vad kan vi lära oss av att läsa din hunds hela arvsmassa?